Anasayfa / YAZILAR / YABANCI ÇALIŞMA İZNİ / Yabancı Çalışma İzni Alan Yabancıların En Geç 90 Gün İçinde Ülkeye Giriş Vizesi Talebinde Bulunmaları Gerekiyor

Yabancı Çalışma İzni Alan Yabancıların En Geç 90 Gün İçinde Ülkeye Giriş Vizesi Talebinde Bulunmaları Gerekiyor

Yabancı Çalışma İzni Alan Yabancıların En Geç 90 Gün İçinde Ülkeye Giriş Vizesi Talebinde Bulunmaları Gerekiyor

Türkiye'de Yabancı Çalıştırma Şartları

YABANCI ÇALIŞMA İZNİ VE VİZE ŞARTLARI

Yurtdışında ikamet eden yabancılar yabancı çalışma izni veya ikamet izni almaları durumunda en geç 90 gün içinde vize talebinde bulunmaları gerekiyor. 90 gün içinde vize talebinde bulunup ülkeye giren yabancılar en geç 30 gün içinde İçişleri Bakanlığı’ndan ikamet izinlerini almalılar.

Yabancı çalışma izni, Başbakanlık ve Başbakanlığa bağlı müsteşarlıklar, Sağlık Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı (Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü), Milli Eğitim Bakanlığı veya meslek odalarının görüşleri alınarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilir. Tüm bu işlemler yapılmadan önce Türkiye’de çalışacak yabancılının yabancı çalışma izni başvurusu yapması gerekmektedir. Aslında yabancı çalışma izninden ziyade bağımsız çalışmayacaklarsa yabancı çalıştırma izni de diyebileceğimiz izin işleminde kriterleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı belirler.

Ülke dışında ikamet eden yabancılar çalışacakları bir iş buldukları takdirde, çalışacakları işyerinin belgeleriyle birlikte referans numarası almak için Türkiye Cumhuriyeti dış temsilciliklerinden referans numarası almaları gerekiyor. Refererans numarası almış yabancı çalışma izni başvurusu yapacak danışmanlık şirketine aldığı numarayı bildirir. Bildirilen numarayla başvuru esasları tamamlanmış olur ve yabancı çalışma izni başvuru süreci başlamış olur.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ilgili birimleri başvuruyu inceleyip müsbet karar aldıktan sonra yabancının 90 gün içinde ilgili dış temsilciliğimize müracaat edip vize talebinde bulunmaları gerekiyor.

YABANCI ÇALIŞMA İZNİ İÇİN İKAMET SÜRESİ

Yabancı çalışma izni alabilecek veya almak isteyen yabancıların ikamet tezkeresinin en az 6 aylık olması gerekiyor. Başvuru için en az 6 aylık ikamet izni olması gerekiyor gibi algılandığı için altını çizerek yazıyoruz. İkamet izninin kaç gün süresinin kaldığı önemli değil, en son alınan ikamet izninin en az 6 aylık olması gerekiyor. İkamet izninin bitimene 5 gün kalmış, 30 gün kalmış önemli değil.

Hakkında Ankara Danışmanlık

Ankara Danışmanlık kuruluş 1986.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

4 × 3 =

x

ANKARA DANIŞMANLIK

Yatırım Teşvik Belgesi Nedir

YATIRIM TEŞVİK BELGESİ NEDİR Sanayi yatırımından, otel yatırımına bir çok sektöre yatırım teşvik belgesi alıp teşviklerden yararlanılabilir. Peki yatırım teşvik belgesi nedir? Yatırım teşvik belgesi Türkiye Cumhuriyeti tarafından, yatırım oranının ...

Yabancı İşçi Çalıştırma Şartları

YABANCI İŞÇİ ÇALIŞTIRMA ŞARTLARI Yabancı işçi çalıştırmak isteyen şirketler, yabancı işçi çalıştırma şartlarını bilmek isterler diye yazıyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından alınan bu izin konusunda bilinmesi gerekenler var. Peki ...

Türk Vatandaşlığına Alınma

TÜRK VATANDAŞLIĞINA  ALINMA   Türk Vatandaşlığı Başvurusu İstenilen Belgeler Başvuru Formu (VAT-3), 2 Adet 50×60 mm boyutunda beyaz fonda, desensiz ICAO tarafından belirlenen ve makinede okunabilen biyometrik fotoğraf, Kişinin hangi ...