Anasayfa / Etiket Arşivi: türk vatandaşlığı başvurusu

Etiket Arşivi: türk vatandaşlığı başvurusu

Türk Vatandaşlığına Alınma

TÜRK VATANDAŞLIĞINA  ALINMA

 

Türk Vatandaşlığı Başvurusu İstenilen Belgeler
Başvuru Formu (VAT-3),
2 Adet 50×60 mm boyutunda beyaz fonda, desensiz ICAO tarafından belirlenen ve makinede okunabilen biyometrik fotoğraf,
Kişinin hangi devlet vatandaşı olduğunu gösteren pasaport veya benzeri belge, vatansız ise temininin mümkün olması halinde buna ilişkin belge.
Kişinin kimlik bilgilerini gösteren doğum belgesi veya nüfus kayıt örneği gibi belge ve evli ise eş ve çocuklarının aile bağını kanıtlayan nüfus kayıt örneği veya benzeri belge.
Medenî hal belgesi ve evli ise evlenme belgesi, boşanmış ise boşanmayı kanıtlayan belge, dul ise eşine ait ölüm belgesi.
Kişinin genel sağlık bakımından tehlike teşkil edecek bir hastalığı bulunmadığına dair, usul ve esasları Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan sağlık raporu.
Türkiye’de kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu kimselerin geçimini sağladığına ilişkin gelirini veya mesleğini ispatlayan çalışma izni, vergi levhası, taahhütname veya benzeri belge.
Başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye’de kesintisiz olarak beş yıl ikamet ettiğine dair il emniyet müdürlüğünden alınacak yurda giriş ve çıkış tarihlerini gösteren belge.
Başvuru tarihinden ileriye doğru Türk  vatandaşlığı işlemlerinin sonuçlandırılmasına yetecek süreli ikamet tezkeresi.
Herhangi bir suç nedeniyle hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı bulunuyorsa onaylı bir örneği.
Kişinin doğum tarihinin ay ve günü bulunmuyorsa, doğum tarihinin tamamlanması için ülkesinin yetkili makamlarından alınmış belge, belgenin temin edilememesi halinde ise 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 39 uncu maddesi gereğince işlem yapılmasını kabul ettiğine dair imzalı beyanı.
Hizmet bedelinin Maliye veznesine yatırıldığını gösteren makbuz.

Türk vatandaşlığı için ayrıntılı bilgi.

TÜRK VATANDAŞI OLMAK İÇİN

Vatandaşlık Başvurusunda İstenen Belgeler

Vatandaşlık Başvurusunda İstenen Belgeler

 

TÜRK VATANDAŞLIĞI

TÜRK VATANDAŞLIĞI BAŞVURUSU

Pasaportun ve ikamet tezkeresinin aslı İki adet fotoğraf Yabancı uyruklu şahsa ait Cumhuriyet Başsavcılığından alacağı Sabıka kaydı Çalışma izni varsa fotokopisi, öğrenim görüyorsa Öğrenim Belgesi T.C. Vatandaşı akrabalarının nüfus cüzdanlarının fotokopisi ve adresleri

Nüfus ve vatandaşlık Müdürlüğüne müracaat edildikten 1 ay sonra Yabancılar Şube Müdürlüğü Vatandaşlık Büro Amirliğine müracaat edilmesi gerekmektedir.

T.C. Vatandaşı ile evlilerden: Türk vatandaşı eşine ait ait 2 adet fotoğraf, Nüfus Müdürlüğünden alacağı adrese dayalı Nüfus Kayıt Örneği, yazımız sayısı ve Türk vatandaşı Eşi ile billikte  Yabancılar Şube Müdürlüğü Vatandaşlık Büro Amirliğine müracaatının sağlanması.

Ayrıntılı bilgi için.

TÜRK VATANDAŞI OLMAK İÇİN